Voor zorg­professionals
en verwijzers

Steeds vaker vinden er mooie samenwerkingen plaats met verwijzers als de gemeente via Stichting Inzet voor de Zorg en organisaties als Amarant. Als verwijzer heb je een grote verantwoordelijkheid. Je wilt namelijk dat je cliënt goed terechtkomt.

Passende
hulp­verlening

Jes coaching en begeleiding heeft nauw contact met de jeugdprofessionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Gemeentes zijn verantwoordelijk voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die extra ondersteuning nodig hebben. Daarvoor zetten zij een passende hulpverlening in. Maar ook scholen in bijvoorbeeld speciaal onderwijs, en gezinsbegeleiders zijn belangrijke verwijzers voor Jes coaching en begeleiding.

Extra
ondersteuning

Werk je voor de gemeente of als leraar of zorgprofessional met kinderen, jongeren of jongvolwassenen, en zoek je een extra mogelijkheid voor ondersteuning? Jes coaching en begeleiding biedt diverse programma’s aan. De programma’s richten zich op kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Onze programma’s zijn er ook voor hun broers, zussen en/of ouders.

ReAttach therapie is één van de extra behandelvormen binnen de ouder- en gezinsbegeleiding van Jes coaching en begeleiding. Deze gezinsinterventie helpt om gebeurtenissen en indrukken uit het verleden te verwerken zodat je daar in het heden geen last meer van hebt. Het fijne van deze therapie is dat je zelf niet hoeft te praten.

Jes coaching en begeleiding:

  • Kinderen en hun vragen staan centraal, altijd
  • Biedt individuele begeleiding en ondersteunt schooluitvallers
  • Is kleinschalig, betrokken met persoonlijke aandacht
  • Werkt aan de doelen, daar waar het nodig is
  • Kijkt naar wat het kind nodig heeft, zonder druk
  • Biedt unieke logeerweekenden, waarbij het kind 1:1 begeleid wordt

De kinderen centraal,
altijd!

Jes coaching en begeleiding verzorgt sinds 2017 coaching en begeleiding in Etten-Leur. We werken kleinschalig, vol aandacht en altijd vanuit de vragen die op dat moment spelen.

Laagdrempelig contact, persoonlijke aandacht en kwaliteit van werken vinden we heel erg belangrijk. Als autismevriendelijke praktijk ondersteunen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zelf oplossingen te vinden voor de dingen die ze elke dag tegenkomen.

In de programma’s werken we samen met de kinderen, zij staan centraal. Waar mogelijk of nodig ondersteunen de paarden ons voor een betere communicatie en/of het krijgen van contact.

Jes coaching en begeleiding is HKZ-gecertificeerd, ingeschreven in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg en aangesloten bij Stichting Inzet voor Zorg. Via Stichting Inzet voor Zorg zijn gemeenten een belangrijke verwijzer geworden.

Voor ons was Jessika de juiste persoon voor onze zoon. Ze nam de tijd. We hebben het hele traject heel aangenaam gevonden. Heel erg bedankt voor de hulp en inzet, Jessika!

Wist je dat de omgang met paarden het
leer­vermogen
stimuleert?

Jes coaching en begeleiding helpt kinderen die vastlopen op school met het programma Anders leren met Paarden. Samen met de paarden bieden we de lesstof anders aan. Door met de paarden bezig te zijn, ontwikkelen kinderen zich onbewust, leren beter spellen, tellen en daardoor groeit hun zelfvertrouwen.

Onze leerkracht stimuleert bewegend leren en biedt het leerwerk spelenderwijs aan. Zij sluit aan bij het niveau en interesses van het kind/ jongere.