Over Jes
Coaching met paardenkracht

Jes coaching en begeleiding in Etten-Leur werkt kleinschalig, vol aandacht en altijd vanuit de vragen die op dat moment spelen bij een kind, jongere of jongvolwassene.

Jes geeft jou
persoonlijke kracht!

Als autismevriendelijke praktijk ondersteunen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zelf oplossingen te vinden voor de dingen die ze elke dag tegenkomen en om op zoek te gaan naar hun eigen persoonlijke kracht. Laagdrempelig contact, persoonlijke aandacht en kwaliteit van werken zijn typerend voor onze aanpak.

Jes coaching en begeleiding is HKZ-gecertificeerd en ingeschreven in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg. Jes werkt als onderaannemer voor Stichting Inzet voor Zorg en Amarant.

Het team
van Jes coaching en begeleiding

Een gedreven team professionals. Dat is Jes coaching en begeleiding. Jessika Holl, Esther Faber, Claudia Gatzen, Jeanine van Kooten en Sharona Engelen helpen je graag met onze zorg op maat.

We stellen onszelf graag aan je voor. Voor een deel van de coaching en begeleiding zijn onze paarden en honden onze collega’s. Daarom maak je ook vast kennis met hen.

Jeugdhulpverlener

Jessika Holl

Betrokken en met veel plezier werk ik als jeugdhulpverlener met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Ik ga uit van ieders persoonlijke kracht en werk vanuit een positieve benadering. De uitspraak ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’ (Aristoteles) past hier goed bij. Ik geloof dat ieder kind zich kan ontwikkelen in zijn eigen tempo en mogelijkheden. Ik stimuleer het zelf bezig zijn, het ervaren en ontdekken in de buitenlucht. Dit kan via spelactiviteiten, creatieve activiteiten of via de inzet van paarden of andere dieren bij ons.

Ik volgde diverse coachopleidingen die een stevige basis vormen voor mijn werk, namelijk de opleidingen tot Kindercoach, tot Equine Assisted Coach bij Keulseweg (post-HBO-registeropleiding voor coachend begeleiden in samenwerking met paarden) en tot Autisme Vriendelijke Coach. Om mezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen, volg ik jaarlijks diverse trainingen binnen mijn vakgebied.

Ik ben ingeschreven in het Register voor professionals in de jeugdzorg.

Logopedist / ReAttach therapeut / grondwerk­instructeur

Esther Faber

Als logopedist, ReAttach therapeut en grondwerkinstructeur heb ik mijn ideale werkcombinatie gevonden. Naast het werken met mensen is het werken met dieren heel belangrijk voor mij.

Wat is het mooi als passie en kennis samenkomen. Passie voor paarden, natuur en buitenzijn, maar ook passie om te helpen iemand in zijn kracht te zetten.

Ik denk graag in mogelijkheden. Samen bekijken we waar er behoefte aan is om te komen tot verbinding en zachtheid voor het kind, maar ook voor het dier. Dit is nodig om te kunnen komen tot leren. Intuïtief werken en kijken in het moment wat er nodig is. Ik begeleid niet alleen het kind/jongere maar betrek hierbij ook de ouders. Als ReAttach therapeut leer ik kinderen/jongeren en hun ouders informatie op een betere manier verwerken.

Psychosociaal therapeut

Claudia Gatzen

Als psychosociaal therapeut en paardencoach, pas ik mijn passie, werk- en levenservaring en liefde voor mensen dagelijks toe. Ik sta met beide benen op de grond en werk met veel enthousiasme. De combinatie van mensen, natuur en paarden staan in alles centraal. Ik begeleid kinderen en volwassenen, zowel in een groep als individueel.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg. Samen met Jessika verzorg ik veel trainingen als Pony Power voor Kids, Natuurlijk jouw eigen pad, Natuurlijk in jouw kracht, Ik & Jij in de wei, Autisme en Passie & Paardenkracht. Daarnaast ondersteun ik haar bij andere coachsessies als dat nodig of wenselijk is.

Leerkracht

Jeanine van Kooten

Bij Jes begeleid ik kinderen en jongeren met het maken van schoolwerk en het leren leren. Ik bied de begeleiding spelenderwijs, bewegend en op maat aan. Ik heb 15 jaar ervaring in het middelbaar onderwijs en in 2022 richtte ik Huiswerkbegeleiding Halderberge op.

Na de lerarenopleiding studeerde ik letterkunde en rondde de opleiding tot Remedial Teacher af.

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Sharona Engelen

Na een fantastisch laatste stagejaar bij Jes coaching en begeleiding mag ik nu mijn beroep gaan uitoefenen als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Met veel plezier werk ik met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen.

Ik gun ieder kind een groei in zijn/haar ontwikkeling en wil daaraan graag mijn steentje bijdragen.

Stagiaire Sociaal Werker

Rosalie Gaal

Het komende jaar zal ik stage lopen bij Jes coaching en begeleiding als sociaal werker. Wat ik zo leuk vind aan deze stage is dat ik mijn passie voor mensen en dieren kan combineren. Ik wil later graag dit werk gaan doen en hoop tijdens deze stage veel te mogen leren.

De paarden
van Jes

Bij Jes coaching en begeleiding werken we waar nodig of gewenst samen met vijf paarden, ieder met hun eigen kracht en karakter. Natuurlijk vind je hier de foto’s van deze prachtige dieren, maar we gaan je nog niet alles over hen vertellen.

Het is belangrijk dat jij in het moment staat en op dat moment contact maakt met de paarden. Je keuze kan afhangen van hoe je je voelt op dat moment. Van de vraag waar je dan mee zit of het probleem waar je die dag tegenaan loopt.

De paarden zijn eerlijk, leven in het hier en nu en zullen de boodschap die jij nodig hebt op zijn of haar eigen manier aan je overbrengen.

Niels

Niels is heel gevoelig en lief. Hij is de leermeester van Jessika en heeft samen met haar het bedrijf opgezet.  

Madelief

Madelief is een echte ‘dame’ en heeft een zacht karakter. Ze wordt vaak gekozen en is er ook voor iedereen!

Donnie

Donnie zorgt voor de balans in de kudde. Het is onze eigenwijze pony, die graag zijn eigen ding doet.

Vajen

Vajen is de leider van de kudde. Vajen houdt van knuffelen, ze is heel sensitief.

Rakker

Rakker is een nieuwsgierige pony. Naast het coachen
kan hij je ook leuke kunstjes laten zien.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes coaching en begeleiding voor jou kan betekenen?

De honden
van Jes

Alle drie de labradors van Jessika spelen een actieve rol in de trainingen en coachsessies.  Ook zij hebben elk een eigen karakter. Met behendigheidsoefeningen spelen we samen met de kinderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, je leert je grenzen aangeven en ontdekt dat je meer kunt dan je dacht.

Boy

Boy is op leeftijd, rustig en zacht. Hij past zich makkelijk aan de kinderen aan en geeft zo snel een succeservaring.

Simba

Simba gaat het liefst bij je op schoot en houdt van kroelen!

Bo

Bo is onze benjamin. Deze blonde lieverd is altijd enthousiast en heeft een heel fijne energie.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes coaching en begeleiding voor jou kan betekenen?