Over Jes
Coaching met paardenkracht

Jes coaching en begeleiding in Etten-Leur werkt kleinschalig, vol aandacht en altijd vanuit de vragen die op dat moment spelen bij een kind, jongere of jongvolwassene.

Jes geeft jou
persoonlijke kracht!

Als autismevriendelijke praktijk ondersteunen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen om zelf oplossingen te vinden voor de dingen die ze elke dag tegenkomen en om op zoek te gaan naar hun eigen persoonlijke kracht. Laagdrempelig contact, persoonlijke aandacht en kwaliteit van werken zijn typerend voor onze aanpak.

Jes coaching en begeleiding is HKZ-gecertificeerd en ingeschreven in het beroepsregister voor professionals in de jeugdzorg. Jes werkt als onderaannemer voor Stichting Inzet voor Zorg en Amarant.

Het team
van Jes coaching en begeleiding

Een gedreven team professionals. Dat is Jes coaching en begeleiding.

We stellen onszelf graag aan je voor. Voor een deel van de coaching en begeleiding zijn onze paarden en honden onze collega’s. Daarom maak je ook vast kennis met hen.

Jeugdhulpverlener

Jessika

Betrokken en met veel plezier werk ik als jeugdhulpverlener met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Ik ga uit van ieders persoonlijke kracht en werk vanuit een positieve benadering. De uitspraak ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’ (Aristoteles) past hier goed bij. Ik geloof dat ieder kind zich kan ontwikkelen in zijn eigen tempo en mogelijkheden. Ik stimuleer het zelf bezig zijn, het ervaren en ontdekken in de buitenlucht. Dit kan via spelactiviteiten, creatieve activiteiten of via de inzet van paarden of andere dieren bij ons.

Ik volgde diverse coachopleidingen die een stevige basis vormen voor mijn werk, namelijk de opleidingen tot Kindercoach, tot Equine Assisted Coach bij Keulseweg (post-HBO-registeropleiding voor coachend begeleiden in samenwerking met paarden) en tot Autisme Vriendelijke Coach. Om mezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen, volg ik jaarlijks diverse trainingen binnen mijn vakgebied.

Ik ben ingeschreven in het Register voor professionals in de jeugdzorg.

Logopedist / ReAttach therapeut / grondwerk­instructeur

Esther

Als logopedist, ReAttach therapeut en grondwerkinstructeur heb ik mijn ideale werkcombinatie gevonden. Naast het werken met mensen is het werken met dieren heel belangrijk voor mij.

Wat is het mooi als passie en kennis samenkomen. Passie voor paarden, natuur en buitenzijn, maar ook passie om te helpen iemand in zijn kracht te zetten.

Ik denk graag in mogelijkheden. Samen bekijken we waar er behoefte aan is om te komen tot verbinding en zachtheid voor het kind, maar ook voor het dier. Dit is nodig om te kunnen komen tot leren. Intuïtief werken en kijken in het moment wat er nodig is. Ik begeleid niet alleen het kind/jongere maar betrek hierbij ook de ouders. Als ReAttach therapeut leer ik kinderen/jongeren en hun ouders informatie op een betere manier verwerken.

Begeleider

Justin

Van jongs af aan houd ik van sporten en breng ik veel tijd door op het hockeyveld. Ik geef hockeytraining en clinics aan kinderen en jongeren. Ik vind het een uitdaging om kinderen, die net een beetje meer aandacht nodig hebben, te begeleiden en successen te laten ervaren. Dit is de reden waarom ik aan de slag ben gegaan bij Jes coaching en begeleiding. Daarnaast volg ik de opleiding tot post HBO Kindercoach welke ik in het voorjaar van 2025 afrond. Voor de kinderen die in begeleiding zijn, wil ik graag het verschil maken. Door de één op één begeleiding kan ik goed aansluiten bij de interesses en mogelijkheden van het kind. Graag ga ik met hen de uitdaging aan op sportief en creatief gebied.

Ik hoop je snel te ontmoeten!

Jeugdhulpverlener

Romee

Al van jongs af aan zag ik mezelf werken in de zorg. Ik haal veel voldoening uit het samen zoeken naar de passende zorg voor de bestaande hulpvraag. Mijn creativiteit en mijn probleemoplossend vermogen zijn hierin mijn sterke vaardigheden.

Mijn kracht ligt in het bouwen van verbinding met zowel ouders als met kinderen. Mijn kalme natuur en grenzeloze geduld zorgen voor een veilige omgeving, waarin begrip en openheid hoog in het vaandel staan.

Ik dompel me graag onder in de leef- en belevingswereld van de kinderen die ik begeleid. Kennis over de sociale mediagebruik en seksualiteit bij jongeren, maken mij breed georiënteerd in de aansluiting met kinderen van verschillende leeftijden.

Jeugdhulpverlener en leerkracht

Sharon

Na tien jaar ervaring te hebben opgedaan als leerkracht, zowel binnen het speciaal onderwijs (REC 4) als regulier, heb ik de keuze gemaakt me om te scholen tot pedagoog. Bij Jes Coaching en Begeleiding hoef ik niet meer te kiezen voor de groep of het rooster, maar kan ik kiezen voor het individuele kind.

Ik sta voor begeleiding en coaching op maat. Daarom vind ik het belangrijk dat ouders en kinderen zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Voor mij betekent dit niet het geven van kant-en-klaar advies, maar het samen kijken naar hoe de al aanwezige competenties helpend kunnen zijn in de meer uitdagende situaties. Samen op op zoek gaan naar passende hulp die voor de gehele gezinssituatie passend is, het liefst met een flinke dosis humor. Dat ik daarnaast ook mag werken met dieren is helemaal een ideale werkomgeving voor mij: “Mijn passie houdt alles in dat over een hartslag beschikt.” Mijn intuïtie te kunnen combineren met die van de dieren, maakt voor mij het plaatje compleet.

Begeleider

Rosalie

Ik ben oproepkracht bij Jes coaching en begeleiding. Ik ben bezig met de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Eerder ben ik gestart als stagiaire en kijk nog steeds met veel plezier terug op deze bijzondere stage. Zelf ben ik dol op paarden en ik heb mogen ervaren dat paarden een enorme meerwaarde zijn in de begeleiding. Ik begeleid de kinderen graag individueel en ben aanwezig tijdens de logeerweekenden.

Leerkracht

Jeanine

Bij Jes begeleid ik kinderen en jongeren met het maken van schoolwerk en het leren leren. Ik bied de begeleiding spelenderwijs, bewegend en op maat aan. Ik heb 15 jaar ervaring in het middelbaar onderwijs en in 2022 richtte ik Huiswerkbegeleiding Halderberge op.

Na de lerarenopleiding studeerde ik letterkunde en rondde de opleiding tot Remedial Teacher af.

Jeugdhulpverlener en accountmanager

Petra

Mijn passie ligt bij het werken met kinderen en gezinnen. Systemisch werken is voor mij het uitgangspunt.  Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik als persoonlijk- en seniorbegeleider gewerkt binnen een behandelgroep voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking icm complex gedrag. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de functie van Zorgbemiddelaar Jeugd bij een grote zorgaanbieder. Mijn kennis en ervaring wilde ik op een andere manier inzetten. Dichterbij en meer betrokken bij de zorg, waarbij natuur, verbinding, positiviteit, oprechte aandacht en aanbod op maat belangrijke thema’s voor mij zijn. En altijd vanuit samenwerking en een positieve kijk. 

In mijn rol als accountmanager vind ik het belangrijk dat ouders en kinderen zich welkom en prettig voelen in het contact met Jes coaching en begeleiding. Daarnaast sta ik in nauw contact met de verwijzers. Samen met de jeugdige, ouders en verwijzer bespreken we zorgvuldig de hulpvraag en stemmen we een aanbod op maat af. In het belang van het kind werken we (ouders, netwerk, betrokken professionals) samen naar hetzelfde doel. Regelmatig ben ik ook aan het werk als jeugdhulpverlener. Wat fijn om de verbinding weer aan te mogen gaan met de kinderen en gezinnen!Daarnaast sta ik op deze manier dichter bij mijn collega jeugdhulpverleners, weet ik wat er speelt en kan dit meenemen in mijn rol als accountmanager.

Wij werken samen met:

Psychosociaal therapeut

Claudia

Als psychosociaal therapeut en paardencoach, pas ik mijn passie, werk- en levenservaring en liefde voor mensen dagelijks toe. Ik sta met beide benen op de grond en werk met veel enthousiasme. De combinatie van mensen, natuur en paarden staan in alles centraal. Ik begeleid kinderen en volwassenen, zowel in een groep als individueel.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg. Samen met Jessika verzorg ik veel trainingen als Pony Power voor Kids, Natuurlijk jouw eigen pad, Natuurlijk in jouw kracht, Ik & Jij in de wei, Autisme en Passie & Paardenkracht. Daarnaast ondersteun ik haar bij andere coachsessies als dat nodig of wenselijk is.

Jeugdhulpverlener

Linda

Na meerdere jaren ervaring te hebben in het (speciaal) onderwijs ben ik gestart als kinder en jongerencoach. Hierin maak ik gebruik van, dans, sport en spel en andere creatieve middelen in mijn coaching. Als achtergrond heb ik de opleidingen als kindercoach en de master coach van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) afgerond. Ik blijf graag op de hoogte van de nieuwtjes op gebied van coachen omdat mijn overtuiging is dat je nooit bent uitgeleerd.

Ik werk met jongeren in de overtuiging dat elk gedrag een positieve intentie heeft en dat voor elk ‘probleem’ een oplossing is.

Bij Jessika ondersteun en begeleid ik met veel plezier de logeer weekenden.

De paarden
van Jes

Bij Jes coaching en begeleiding werken we waar nodig of gewenst samen met vijf paarden, ieder met hun eigen kracht en karakter. Natuurlijk vind je hier de foto’s van deze prachtige dieren, maar we gaan je nog niet alles over hen vertellen.

Het is belangrijk dat jij in het moment staat en op dat moment contact maakt met de paarden. Je keuze kan afhangen van hoe je je voelt op dat moment. Van de vraag waar je dan mee zit of het probleem waar je die dag tegenaan loopt.

De paarden zijn eerlijk, leven in het hier en nu en zullen de boodschap die jij nodig hebt op zijn of haar eigen manier aan je overbrengen.

Niels

Niels is heel gevoelig en lief. Hij is de leermeester van Jessika en heeft samen met haar het bedrijf opgezet.  

Madelief

Madelief is een echte ‘dame’ en heeft een zacht karakter. Ze wordt vaak gekozen en is er ook voor iedereen!

Donnie

Donnie zorgt voor de balans in de kudde. Het is onze eigenwijze pony, die graag zijn eigen ding doet.

Vajen

Vajen is de leider van de kudde. Vajen houdt van knuffelen, ze is heel sensitief.

Rakker

Rakker is een nieuwsgierige pony. Naast het coachen
kan hij je ook leuke kunstjes laten zien.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes coaching en begeleiding voor jou kan betekenen?

De honden
van Jes

Alle drie de labradors van Jessika spelen een actieve rol in de trainingen en coachsessies.  Ook zij hebben elk een eigen karakter. Met behendigheidsoefeningen spelen we samen met de kinderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, je leert je grenzen aangeven en ontdekt dat je meer kunt dan je dacht.

Boy

Boy is op leeftijd, rustig en zacht. Hij past zich makkelijk aan de kinderen aan en geeft zo snel een succeservaring.

Simba

Simba gaat het liefst bij je op schoot en houdt van kroelen!

Bo

Bo is onze benjamin. Deze blonde lieverd is altijd enthousiast en heeft een heel fijne energie.

Heb jij moeite met het stellen van grenzen, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, een bepaalde angst en ben je benieuwd naar wat Jes coaching en begeleiding voor jou kan betekenen?