Wat is
Jes coaching en begeleiding?

Bij Jes coaching en begeleiding gaat het om jou. We zetten ons in om ervoor te zorgen dat jij als kind, jongere of jongvolwassene (weer) in je kracht komt.

Samen
werken aan jezelf

We gaan op zoek naar wat voor jou veilig en goed voelt, wat je misschien anders wilt of wat nog meer van jou gezien mag worden. Je mag hoe dan ook zijn wie je bent. Waar nodig of mogelijk vragen we de paarden om ons te helpen bij de coaching en begeleiding.

In contact met de paarden, word je je bewust van jezelf, je eigen lichaamstaal en wat dat met je omgeving doet. De paarden zetten je aan het denken en bieden oplossingen die je misschien eerst nog niet zag.

Wij zijn goed te spreken over inzet bij Jes Coaching. Jessika probeert steeds een terugkoppeling naar ons te maken dat werkt prettig zodat je ook een transfer richting huis kunt maken.

Een paard
oordeelt niet

Een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal. Gevoelig voor jouw gedrag en jouw eigen belevingswereld. Een paard oordeelt niet maar ziet jou zoals je bent.

Het allerbelangrijkste is dat het bij coaching om jou draait. Want jij mag er zijn. Wanneer je deel uitmaakt van de omgeving van de paarden, zullen ze op je reageren. Als kuddedieren leven paarden in het hier en nu. Ze zoeken een band met je om zichzelf en de kudde veilig te houden.

Coaching met paarden
bij Jes

Kennismaken

Voordat we samen met de paarden aan de slag gaan, nemen we de tijd voor een kennismaking. Zeker als je voor de eerste keer komt is het fijn als we elkaar een beetje leren kennen.

Deze eerste afspraak duurt ongeveer een uur, is vrijblijvend en écht bedoeld om met elkaar kennis te maken. We bespreken hoe we aan het werk gaan en welke verwachtingen jij hebt. We praten even over wat er bij je speelt.

Ervaren

Tijdens de kennismaking vraag ik je om iets samen met een van de paarden te doen. Dat kunnen verschillende dingen zijn van eenvoudig samenzijn of wandelen met het paard tot een parcours uitzetten. Zo ervaar je wat mijn werkwijze is en of dit bij je past.

Aan de slag!

Na de eerste ontmoeting, gaan we samen in gesprek om te zien hoe we bij elkaar passen. Met ouders bespreek ik wat hun verwachtingen zijn ten aanzien van het begeleidingstraject van hun zoon of dochter. Op basis van de intake geef ik een helder advies. De keuze over welk traject wordt gevolgd – in groepsverband of juist individuele begeleiding – is aan jou als ouder of cliënt.

Voor wie
zijn onze sessies geschikt?

Een coach- of begeleidingssessie is voor iedereen geschikt, jong en oud, welke ervaringen en bagage je ook meedraagt.

Loop je zelf vast? Houd je veel ballen in de lucht? Kom je niet tot rust? We bieden je persoonlijke, betrokken sessies of trainingen waarmee je lastige patronen doorbreekt. Met speciale programma’s voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen, moeders en vaders.

Jessika doet alles in overleg met ons als ouders, we stellen echt doelen samen op en zij vult aan vanuit haar expertise.

Bekijk ons actuele aanbod om te zien welke training het beste aansluit bij jouw behoefte.

Met persoonlijke kracht
Kom je verder

In de praktijk van Jes coaching en begeleiding komen veel kinderen met hooggevoeligheid, autisme, ADHD en een verstandelijke beperking. Het allerbelangrijkst is dat jij je prettig voelt – of dat je zoon of dochter zich fijn voelt – op mijn locatie en open staat voor begeleiding. Alleen een veilige omgeving, waarin je je goed voelt, biedt jou alle ruimte om te ontwikkelen. En dat geldt ook voor ouders. Daarom nemen we ouders gedurende het hele traject overal in mee. Elke sessie sluiten we af met een heldere overdracht. We voorzien ouders van inzichten en een rapportage. Zo kun je teruglezen wat er is gebeurd of is besproken. Zijn er vragen? Ouders mogen ons altijd bellen, appen of mailen. Voor ouders, begeleiders, broers en zussen van kinderen met autisme bieden we speciale trainingen waarin hun eigen specifieke vragen aan bod komen.